JUPOL Gold

Високопокривна внатрешна перива боја
JUPOL Gold

Опис

JUPOL Gold New Generation е високопокривна перива еколошка боја, кој се употребува за декоративна зашитита на пооптоварени внатрешни ѕидови и тавани, каде што се бара и естетски изглед на обоените површини. На располагање се над 10.000 нијанси. Производството на бојата се одвива под постојан надзор на TÜV SÜD Industrie Service GmbH, München.

Својства

 • на располагање е широката палета на нијанси;
 • отпорна на мокро чистење со универзални куќни детергенти;
 • висока покривност;
 • свиленкаст мат изглед;
 • исклучително ниска содржина на лесно испарувачки органски материи;
 • едноставна за нанесување;
 • висока пареопропусност.

Детали

Подготовка и нанесување 
ВалјакЧеткаАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

125 - 190 ml/m2 за два наноса

Амбалажа

Пластична канта 0.75 l, 2.00 l, 5.00 l, 10.00 l, 15.00 l

 

 

Документи

Својства 
TÜV SÜD

Калкулатор на потрошувачка

m2
0 l
Нијанси
 • бела (нијанса 1001), база 1000 и база 2000;
 • тон карта JUB;
 • тон карта RAL Classic;
 • NCS тон карта;
 • до пастелни нијанси може да се нијансира со Dipi koncentrat.

Jub Design Studio

Пристап

Тон карта

Погледјате
Ви препорачуваме 
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk