Elakril

Еластична боја за бетон
Elakril

Опис

Elakril е боја која се употребува за декоративна заштита и заштита од прав, на вертикални бетонски и други цементни површини, овозможува заштита на бетонот од карбонизација.

Својства

 • премостува пукнатини (до широчина од 1,6 mm);
 • еластична;
 • добро прифаќање и покривање;
 • висока непропусност на CO2;
 • силно водоодбивна;
 • отпорна на абење;
 • отпорна на атмосферски влијанија;
 • алкално постојана;
 • отпорна на краткотрајно делување на разредени киселини и бази.

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакМешање Алатот го чистиме со вода

Потрошувачка

Cca 200 - 250 ml/m2 за два наноса

Амбалажа

Канта 15l.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Elakril - tehnični list(pdf , 325.83 KB)
Elakril - varnostni list(pdf , 116.1 KB)
Својства 
Visoka CO2 zapornost

Калкулатор на потрошувачка

m2
0 l
Нијанси
 • бела (нијанса 1001);
 • сива (RAL 7035);
 • по нарачка: тон карта JUB, тон карта RAL Classic.

Ви препорачуваме 
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk